Gevorderde trucs & wedgeheimen

Bettin exchanges

De weddenschapmarkt werkt net als iedere andere markt. Je kunt er zaken kopen en verkopen en overeenkomsten sluiten. Je wedt niet tegen de markt, zoals bij een bookmaker, je wed tegen de andere deelnemers op de markt.

Ook al verschilt de terminologie hier en daar, de basisprincipes zijn gelijk aan die van de financiële markten. Net als de financiële handelsvloeren van de wereld zichzelf hebben bewezen als efficiënte plaatsen om aandelen, opties en andere soorten beleggingsproducten te verhandelen, zo hebben de weddenschapmarkten dat gedaan in de wereld van het online wedden.

Als je inlogt bij een weddenschapmarkt krijg je een aantal winkansen/quoteringen en volumes te zien. Die geven de biedingen van de andere marktdeelnemers weer. Hier is een typisch voorbeeld uit de markt voor Brazilië om het WK te winnen:

Een tabel die de exchanges, haar noteringen en de volumes laat zien.
  Back Lay
Noteringen 4.70 4.80 5.00 5.10
Volume (€) 2,000 1,000 500 3,000

Een uitslag “Backen'

Je kunt inzetten op Brazilië om te winnen tegen een winkans van 4.80 en daarmee maximaal EUR 1000 winnen.

Dat houdt in dat andere deelnemers jou een quote van 4.80 bieden, die gezamenlijk een totaal van EUR 1000 maken. Wil je inzetten op Brazilië, dan is 4.80 de beste quote die je op dit moment kunt krijgen. Zet je dan bijv. EUR 200, in, dan wordt dat bedrag direct opgebracht en is weddenschap gesloten.Je kunt er ook voor kiezen om een hogere quote op de markt te plaatsen: bijv. EUR 200 tegen een quote van 4.90. Dat aanbod blijft dan open staan op de markt, totdat iemand hem accepteert.

Wordt nou die inzet van EUR 200 geaccepteerd tegen 4.80, dan wordt die EUR 200,- geblokt op je account. Wordt Brazilië dan wereldkampioen, dan krijg je dat bedrag terug plus je winst op die weddenschap. EUR 200 x (4.80 – 1) = EUR 760. Zo niet, dan ben je dat bedrag kwijt en wordt het geboekt op de account van de tegenpartij in de weddenschap.

De marktaanbieder zelf is niet je tegenpartij. Het maakt de hem niet uit of je nu wint of verliest. Hij voorziet enkel en allen in een anoniem en efficiënt mechanisme dat het mogelijk maakt voor deelnemers om weddenschappen tegen elkaar aan te gaan. Als je een weddenschap met iemand aangaat, dan houdt de marktaanbieder de bedragen ter hoogte van de inzet in op de accounts van de deelnemers, totdat de weddenschap is afgelopen. Zo kan je uitbetaling worden gegarandeerd.

Op de tabel kun je zien dat er een quote is voor 4.80 en voor 4.70. Stel dat je EUR 2000 wilt inzetten op Brazilië, dan kun je EUR 1000 aangaan tegen 4.80 en EUR 1000 tegen 4.70. Dat geeft je een gezamenlijke quote van 4.75.

Soms is het volume voor de beste quote behoorlijk laag. Dan is het belangrijk om ook de 2e en de 3e beste quote te weten. Zet je cursor dan op de tabel van die markt en de beste 3 quoteringen verschijnen.

Een uitslag “Layen”

Als je weddenschap van EUR 200 op Brazilië tegen 4.80 wordt aangenomen, dan zijn ere en of meerdere mensen die tegen jou gespeeld hebben. Zij zetten in tegen Brazilië.

Dat kun jij ook doen; inzetten tegen een bepaalde uitslag. Dit is nou een manier van wedden, die je niet bij een bookmaker zult vinden en een van de belangrijkste voordelen van de weddenschapmarkt.

Als je een uitlag “backt”, dan wil je een zo hoog mogelijke quote. Als je “layt”, dan wil dat de quote zo laag mogelijk is voor degene die backt. Dus, in het voorbeeld van hierboven is je beste inzetmogelijkheid dus om Brazilië te layen tegen 5.00. Je zou ook een lagere quote kunnen aanbieden, maar dan zou die niet direct worden geaccepteerd.

Stel nou dat je EUR 50 layt tegen 5.00. Als Brazilië verliest, dan hou je de EUR 50 van de backer en win je dus EUR 50. Wint Brazilië, dan moet je hem zijn netto winst betalen à EUR 50 x (5.00 – 1) = EUR 200.

Je risico is dus EUR 200 en als je wint, dan is je netto winst EUR 50. Als je dus Brazilië layt tegen 5.00 is dat hetzelfde als Brazilië backen tegen 1.25= (200 + 50)/200).

Commissie betalen en commissievrije quoteringen

Weddenschapmarkten verdienen hun geld door een kleine hoeveelheid transactiekosten in rekening te brengen. Dat verschilt per markt, maar het gebeurt vaak als volgt: De verliezer betaalt niets en de winnaar betaalt bijv. 5% van zijn nettowinst.

Even terug naar de back weddenschap van hierboven waar er EUR 200 werd gezet tegen 4.80. De commissie die geheven wordt, bedraagt dan in geval van verlies EUR 0 en in geval van winst 5% van EUR 760=€38. Je nettowinst na commissie is dan EUR 722. Dan is je netto quote niet 4.80, maar 4.61 ( = (200+722)/200 ).

Concluderend is dan 4.61 de commissievrije quote tegen een commissie van 5% op de back quote van 4.80. Als je nu quoteringen en winkansen vergelijkt bij verschillende bookmakers, dan moet je deze commissie goed in de gaten houden, want je betaalt bij bookmakers geen commissie. Weddenschapmarkten zelf verschillen ook van commissiepercentage. De ene markt kan dus de beste quoteringen hebben voor commissie, de andere weer na aftrek van die commissie.

Je kunt er voor kiezen om die netto-quote zichtbaar te maken. Maak een profiel aan en voer dan je commissie in bij de verschillende weddenschapmarkten. Ook als je niet geregistreerd bent kun je dit doen door de geprogrammeerde(default) commissies in te stellen We laten ook de lay-quoteringen zien na commissie. Wil je de netto-quoteringen zichtbaar hebben, dan ziet de tabel van hierboven er zo uit:

Een tabel die de initiele noteringen voor berekeningen bevat
  Back Lay
Noteringen 4.52 4.61 5.21 5.32
Volume (€) 2,000 1,000 500 3,000

Ook al verschillen de regels omtrent commissie, er zijn nog wel twee kenmerken die op vrijwel elke weddenschapsmarkt van toepassing zijn:

 • De commissie wordt lager naar mate je inzet hoger wordt. De inzetten om een verminderde commissie te krijgen zijn echter vrij hoog.
 • De commissie wordt berekend over je nettowinst op een markt. Stel dat je eerst Brazilië backt en later layt, dan zul je uiteindelijk een keer winnen en een keer verliezen. Je backwinst van Brazilië is bijv. EUR 100 en je layverlies is EUR 80, dan hoef je niet commissie over de volle EUR 100 (5% van EUR 100= EUR 5), te betalen maar slechts over EUR 20, dus: 5% van EUR 20= EUR 1.

Wed je op een weddenschapmarkt, hou dan altijd naar de commissieregels in de gaten.

Waarschijnlijkheid en Waarde

Op deze pagina vind je hoe we, gebaseerd op de quoteringen van de bookmakers, een kansberekening die aan de weergegeven weddenschap(pen) ten grondslag liggen. De berekeningen zijn gebaseerd op drie uitkomsten, bijvoorbeeld bij een voetbalwedstrijd: 1 (thuis wint), X (gelijkspel) en 2 (bezoekers winnen) ,. De enige voorwaarde is, dat de resultaten, waarvoor weddenschappen worden aangeboden, wederzijds en exclusief zijn en dat elk van de resultaten daadwerkekelijk mogelijk is.

Die berekeningen tonen aan hoe je de achterliggende kans berekend waarop de winkansen van de boomaker zijn gebaseerd. De winkansen die de bookmakers tonen kunnen wel eens foutieve schattingen zijn. Wanneer u dat verschil opmerkt, , dan is de kans groot dat u geld kunt verdienen met deze weddenschap.

Stap 1 – Bereken de winst indicator van de bookmaker

Eerst moeten we de zgn. winst indicator van de bookmaker berekenen. Die laat zien hoeveel een Bookmaker binnenkrijgt aan inzetten om € 1 uit te betalen. Als de winkans[1] een thuisoverwinning betekent (Europa), dan is 1/winkans[1] de formule voor de prijs die de bookmaker berekent om € 1 uit te betalen als de thuisploeg wint. De prijs die wordt berekend om € 1 uit te keren ongeacht de uitslagis dan:

Winst indicator = 1 noteringen[1] + 1 noteringen[X] + 1 noteringen[2]

Voorbeeld

Een tabel die de initiele noteringen voor berekeningen bevat.
1 Brazilië 1.40
X Gelijkspel 3.75
2 Engeland 5.00
Winst indicator = 1 1.40 + 1 3.75 + 1 5.00 = 0.7143 + 0.2667 + 0.2 = 1.181

In dit voorbeeld laat de winstindicator zien dat de bookmaker € 1.181 moet ontvangen om € 1 uit te betalen.

Stap 2 – Berekening van de bookmaker's uitgekeerd aandeel

Als de bookmaker de weddenschappen in de juiste delen ontvangt, dan zal het uitbetalingsaandeel (als deel van totale inleg voor die weddenschap) voor de klanten zijn:

Uitbetalingsaandeel = 100% × 1 Winst indicator

Om de winst voor de bookmaker uit te rekenen moet je 100% - uitbetalingsaandeel Nemen.

Voorbeeld (vervolg)

Uitbetalingsaandeel = 100% × 1 1.181 = 84.67%

Stap 3 – Bereken de kans voor elke uitkomst

Als laatste stap, vermenigvuldig je de prijs van de bookmaker voor elk van de drie uitkomsten met het uitkeer aandeel. Dit haalt een gedeelte van de prijs weg, de winst van de bookmaker en laat de waarschijnlijkheid zien van de prijs.

De kansen worden als volgt berekend::

Waarschijnlijkheid[1] = 1 Noteringen[1] × Uitkering
Waarschijnlijkheid[X] = 1 Noteringen[X] × Uitkering
Waarschijnlijkheid[2] = 1 Noteringen[2] × Uitkering

Voorbeeld (vervolg)

Waarschijnlijkheid[1 – Brazilië] = 0.7142 × 84.67% = 60.47%
Waarschijnlijkheid[X – Kies] = 0.2667 × 84.67% = 22.58%
Waarschijnlijkheid[2 – Engeland] = 0.2 × 84.67% = 16.93%

Afgerond 100%.

Wat is een ValueBet?

ValueBet is niets anders dan een wiskundige berekening. Je gebruikt alleen de weddenschap en de winkans om de gok te bepalen. Factoren zoal positie, blessures en vorm worden hierin niet meegenomen. Het gaat alleen om de weddenschap en de winkans.

De berekening van een weddenschap is het te verwachten (winkans) resultaat van elke ingelegde dollar. De berekening is dus het te verwachten resultaat. U kunt dit bereken door de volgende formule:

Waarde = Noteringen × Waarschijnlijkheid (%) 100

Als de waarde hoger is dan 1.00, dan is dit een ValueBet. Dit betekend dat de geniddelde uitkering per dollar hoger is dan 1.00. Elke keer dat je meer dan één dollar inlegt, zou dit statistisch meer opleveren. Op deze manier win je op de lange termijn geld. Dit veronderstelt dat u de werkelijke winkans van een uitslag zou weten, terwijl niemand dit kan voorspellen wanneer het om een sportgebeurtenis gaat. Wanneer het om sport gaat, spelen er teveel factoren mee om een winkans te voorspellen. Deze manier biedt geen garantie, maar is alleen een hulpmiddel.

Voorbeeld

Als u bijvoorbeeld een weddenschap afsluit van 5.00 dat Nederland wint van Duitsland. Stel dat Nederland een kans heeft van 30% op de overwinning, dan zou de bereking als volgt zijn:

Waarde = 5.00 × 30 100 = 1.50

Omdat de waarde hoger is dan 1.00, is dit een ValueBet. Met andere woorden, statistisch gezien win je met bovenstaand voorbeeld 3 van de 10 keer (30%). Maar: elke uitkeer is 5 maal hoger dan de inleg. Dit komt neer op een uitkeer van $15, als de inleg &1 per keer is. Dit is gemiddeld 1.5 uitkeer per weddenschap, welke exact de waarde is van de weddenschap.

Zo gebruikt u ValueBets

ValueBets is een manier om de beste wweddenschap te zoeken tussen het totale aanbod op de website. Het is een methode om, niet alleen de hoogste uitkeer voor een evenement, relatief gezien de beste weddenschap te zoeken.

Houd er wel rekening mee dat ValueBets met dezelfde waarde een andere winkans kunnen hebben. Als u een keer een risico wil nemen, en voor het grote geld gaat, kies dan voor ValueBets met hoge inleg en lage winkans. Wilt u op zeker spelen, kies dan natuurlijk voor een lage inleg en met een grote winkans!

Surebet berekeningen

Wat is een SureBet?

Een surebet, of een arbitrage weddenschap, is een serie weddenschappen waarbij een winst gegarandeerd is, onafhankelijk wat de uitkomst van het evenement is waar u op wedt. U kunt niet verliezen!

Bij Betonvalue bieden wij twee verschillende soorten surebets aan, 'all-back' surebets, waar u winst genereert door op alle uitkomsten in te zetten, en 'back/lay' surebets, waar u gegarandeerde winst maakt door één uitkomst zowel te kopen als te verkopen.

All-Back SureBets

Neemt u als voorbeeld een tenniswedstrijd tussen Hewitt en Federer, waar twee willekeurige bookmakers, Book 1 en Book 2, onderstaande noteringen aanbieden:

Een tabel die een all-back surebet voorbeeld laat zien.
  Hewitt Federer
Bookmaker 1 3.00 1.40
Bookmaker 2 2.65 1.55

Zoals u kunt zien wijken de noteringen van beide bookmakers wat van elkaar af. Sterker nog, ze wijken zo sterk af dat u een surebet kan realiseren door op beide uitkomsten te wedden.

Neemt u aan dat u in totaal €100 wilt inzetten, ongeacht wie er wint. U kunt dit realiseren door €100 / 3 in te zetten op Hewitt bij Book 1 en €100 / 1.55 in te zetten op Federer bij Book 2. Uw totale inzet zal zijn:

Waarschijnlijkheid[2 – England] = 0.2 × 84.67% = 16.93%

Zodra de wedstrijd plaats heeft gevonden heeft één van uw weddenschappen gewonnen en één van uw weddenschappen verloren. Maar ongeacht welke weddenschappen wint en welke verliest, realiseert u een winst van € 100 - € 97,85 = € 2,15. Een winst van € 2,15 op een inzet van € 97,85 is een rendement van 2,2%. Niet slecht voor een investering van één of twee dagen.

In bovenstaand voorbeeld waren er maar twee mogelijke uitkomsten. Maar all-back surebets werken met ieder type weddenschap zolang als alle posities kunnen worden afgedekt. Bijvoorbeeld, u kunt een surebet maken in voetbal door op thuisoverwinning, gelijkspel en uitoverwinning in te zetten.

Back/Lay Surebets

Nog een voorbeeld, maar nu met een bookmaker en een betting exchange. Dit zijn de noteringen:

Een tabel die een back/lay surebet voorbeeld laat zien.
  Hewitt
Bookmaker 1 3.00
Exchanges Back 2.65
Lay 2.75

The betting exchange rekent een commissie op uw winsten, bijvoorbeeld 3 procent van uw nettowinst. Dit betekent dat u netto-notering, na commissie, er als volgt uitziet:

Een tabel die een back/lay surebet voorbeeld laat zien, vervolg.
  Hewitt
Bookmaker 1 3.00
Exchanges Back 2.60
Lay 2.80

De 'Lay' notering van 2.80 betekent dat het voor u mogelijk is de weddenschap te verkopen dat Hewitt wint. Als Hewitt ook echt wint betekent dit in dit geval dat uw 1,80 keer uw inzet moet uitbetalen. In het geval dat Federer daarentegen van Hewitt wint mag u de inzet houden na aftrek van commissie.

U zet bijvoorbeeld €100 in op Hewitt bij Book 1, and op het zelfde moment 'layt' u €100 op de betting exchange. Er zijn twee mogelijkheden:

 1. Federer wint. In dit geval verliest u uw weddenschap bij Book 1, maar ontvangt u uw inzet van € 100 op de betting exchange terug. Uw nettowinst is € 0.
 2. Hewitt wint. Hewitt wint. In dit geval moet u (2,80 - 1) x € 100 uitbetalen op de betting exchange, een verlies van € 180. Bij Book 1 echter maakt u een winst van ((3 x € 100) - € 100) € 200 . U heeft een winst gerealiseerd van € 20.

Op deze manier kunt u niet verliezen en zelfs tot € 20 winnen. Zoals met de all-back surebets is het mogelijk uw weddenschappen zo te plaatsen dat de winst gegarandeerd is, ongeacht wat er gebeurt.

Abonnementen op Betonvalue en the Surebet rekenmachine

Afhankelijk van je abonnement op BetonValue, de surebets zullen wat vertraagd zijn als ze worden weergegeven. Ook afhankelijk van je abonnement, back-lay surebets zullen al dan niet inclusief zien. Zie onze: Betonvalue abonnementsproducten.

Voor elke surebet, vindt u een link naar onze surebet rekenmachine. Als u hier klikt, zal u geholpen worden met welke inzetten u moet plaatsen. De rekenmachine maakt het mogelijk om de inzetten te berekenen voor de beste surebet op het evenement. U kan ook berekeningen uitvoeren met de noteringen van andere bookmakers, die voor een bepaalde reden voor jou aantrekkelijker zijn, bijvoorbeeld omdat u daar fonds beschikbaar heeft in een bestaande rekening, of omdat u daarhogere inzetten mag doen. De surebet rekenmachine kan zelfs berekeningen maken die rekening houden met de valuta’s die u gebruikt en de commissie die u aan de exchanges betaalt!

Notificatie

Om een surebet te kunnen realiseren, moet u ingelogd zijn bij alle betrokken bookmakers. De bovenstaande voorbeelden hebben geen rekening gehouden met de kosten van de transfer van fonds van en naar de verschillende bookmakers. Daarnaast is er een risico dat bookmakers uw weddenschap ongeldig verklaren nadat u deze geplaatst heeft. Ten slotte, bij sommige bookmakers is het bij sommige weddenschappen noodzakelijk op meer dan één wedstrijd in te zetten voordat zij uw weddenschap accepteren.

Surebet strategie

Introductie

Deze korte handleiding over arbitrage wedden kan je helpen hiermee te beginnen en een aantal goede gewoontes te ontwikkelen bij jouw gokstrategien. Deze handleiding is in geen enkel opzicht volledig. Je zal meer leren door een ander in praktijk te brengen, uit je eigen ervaringen en door met andere gokkers te praten. Doe voorzichtig en wees verstandig!

Snelheid is essentieel!

Surebets komen en gaan. Vooral surebets met noteringen op betting exchanges zijn erg volatiel, aangezien prijzen door acties gebruikers razendsnel kunnen bewegen. Dus je meot snel zijn.

Allereerst, je hebt een snelle informatievoorziening nodig. Ons Surebet Pro-product is hiervoor geschikt. We screenen naar nieuwe surebets na elke noteringswijziging die wij binnenkrijgen van de bookmakers en door deze direct op onze website te publiceren. Ons systeem behoort tot de snelste noteringvergelijkings-programma's.

Desalniettemin, zelfs al is ons programma een leider in deze industrie, zelfs onze noteringen kunnen nooit volledig real-time zijn en de snelheid varieert van bookmaker tot bookmaker, afhankelijk van de wijze waarop wij hun noteringen in kunnen lezen. Wij hebben een toegewijd team in dienst die continu bezig is met het toevoegen van nieuwe bookmakers en het verbeteren van de wijze waarop noteringen binnen worden gehaald bij bestaande bookmakers.

Wat betreft het plaatsen van weddenschappen: je zal snel ervaringen krijgen hoe je dit het beste kan aanpakken. Wat simpele adviezen:

 • Bewaar je account informatie op een makkelijk toegankelijke plek.
 • Laat je browser met bookmaker informatie open voor later gebruik.
 • Houd altijd de saldo's van je bookmaker accounts goed in de gaten voor je een weddenschap plaats om te voorkomen dat je tijdens het plaatsen van weddenschap bij moet storten. Denk er ook aan dat je niet creditcard limiet overschrijdt op het moment dat je wilt storten.
 • Houd goed in gaten wanneer een wedstrijd begint en plaats je surebet niet secondes voor de aanvangstijd. Het kan voorkomen dat je geen tijd meer hebt je positie te veranderen als er iets onverwachts gebeurt.
 • Doe voorzichtig! Als je moe bent, neem een pauze of stop. Je zal fouten maken en riskeren grote bedragen te verliezen die je eerder met veel moeite gewonnen had.

Zet een administratie op

Als je probeert een winst te realiseren met je wedstrategie, is het belangrijk om te weten of je hierin slaagt. De enige wijze om dit te doen is een degelijke administratie bijhouden. Met slechts een aantal bookmaker accounts, is dit relatief makkelijk. Voor arbitrage wedden geldt dit minder, aangezien je een groot aantal verschillende bookmaker accounts zal beheren.

De beste manier om dit te doen is het in de gaten houden van fluctuaties in je bookmakersaldi.

Voorbeeld

 • YJe hebt 20 rekeningen met een totaal saldo van € 10000 bij het begin van de maand.
 • Dit neemt toe tot € 12000 aan het eind van de maand.
 • Gedurende de maand heb je voor € 500 bijgestort.
 • Dus: je nettowinst is € 12000 - € 10000 - € 500 = € 1500.

Wanneer je je totale saldo berekent, moet je rekening houden met open weddenschappen. De inzet hiervoor zal al wel afgetrokken zijn van je saldo, maar al deze weddenschappen vertegenwoordigen nog wel een waarde, die, als je ze buiten beschouwing laat, gewaardeerd worden op nul. Een simpele manier om deze weddenschappen wel mee te nemen is door alle open weddenschappen te berekenen met een uitbetalingsnotering van 1.00. Als al je openstaande weddenschappen een onderdeel zijn van winstgevende surebets, is dit een conservatieve schatting, maar het risico-element moet niet uit het oog verloren worden. Uit praktisch oogpunt, is het een goede methode.

Voorbeeld

Op een van uw accounts, heeft u:

 • Een saldo van € 1500.
 • Open back-weddenschappen met een totaal risico (inzet) van € 200.
 • Open lay weddenschappen met een totaal risico van € 300.
 • Je kunt de totale waarde berekenen als € 1500 + € 200 + € 300 = € 2000; dit is het totale saldo.

Met betrekking tot netto-stortingen: the correcte manier om dit berekenen is door te kijken naar de rekeningen waar de storting vandaan kwam. Dus: als er een storting plaatsvindt, kijk niet naar het bedrag dat bij de bookmaker aankomt, maar kijk wat er afgeschreven is bij je bankrekening, creditcard of welke bron waarvan de transactie vandaan kwam dan ook. En als je een opvraging doet, kijk niet naar het bedrag dat afgeschreven is bij je bookmaker, maar kijk naar het bedrag dat aan is gekomen op je bankrekening. Op deze manier zorg je ervoor dat automatisch alle transactie kosten mee in beschouwing worden genomen.

Het risico van weddenschappen die ongeldig worden verklaard

Bookmakers en zelfs exchanges kunnen je weddenschap ongeldig verklaren nadat zij deze geaccepteerd hebben. The meest voor de hand liggende reden is dat de noteringen die gegeven werden 'overduidelijk fout' waren. Op het moment dat je je weddenschappen hebt geplaatst als onderdeel van een surebet, zal er, als een van de weddenschappen ongeldig wordt verklaard, een risico ontstaan dat je ongedlge weddenschap de winnende weddenschap was en je geldige weddenschap de verliezende. Het gevolg is een flink verlies. Het meest voorzichtige wat je kan doen is daarom een weddenschap te plaatsen in plaats van de ongeldig verklaarde weddenschap tegen de hoogst mogelijke notering. Zelfs als dit betekent dat je een gegarandeerd verlies lijdt op je surebet.

Helaas laten veel bookmakers je niet eens weten dat zij de weddenschap ongeldig verklaren, in welk geval je hier pas later achter komt. Dit houdt in dat je zelf het risico in ogenschouw moet nemen voordat je een weddenschap plaatst.

Als noteringen eruitzien alsof ze foutief kunnen zijn, bijvoorbeeld als het surebet percentage zeer hoog is, wees voorzichtig. Voor lucratieve surebets, gebruik de noteringsvergelijkingstabel van Betbrain om te zien welke bookmakers de hoogste sterk afwijkende noteringen hebben. Dit zijn degenen waar je bij op moet letten.

Een andere mogelijkheid is, voordat je de weddenschap plaatst, contact opnemen met een bookmaker om bevestiging te krijgen dat de notering correct is. Een gevolg kan natuurlijk wel zijn dat dit zo lang duurt dat de noteringen gewijzigd zijn tegen de tijd dat je een antwoord krijgt en de surebet verdwenen. Toch is dit te adviseren. Het plaatsen van surebets gaat om zoveel mogelijk kleine winstjes, niet over een grote winst. Als je pech hebt met een ongeldig verklaarde weddenschap, kan het lang duren voor je dit verlies weer gped hebt gemaakt. Een andere mogelijkheid is om regelmatig te controleren of de weddenschappen die voor jouw gevoel riskant zijn. Je kan dit doen kort nadat je de weddenschap hebt geplaatst. Of regelmatig, bijvoorbeeld dagelijks tot het evenement plaatsvindt.

Exchanges verklaren veel minder vaak weddenschappen ongeldig dan bookmakers. Vooral natuurlijk omdat zij zelf neit de noteringen aanbieden. Toch kan het gebeuren. Bijvoorbeeld, een exchange kan erachter komen dat er verkeerde wedstrijdinformatie is gepubliceerd, bijvoorbeeld een omwisseling van het uit- en thuisspelende team of een verkeerde startijd. Een exchange kan dan alle weddenschappen ongeldig verklaren en de markt herstarten, met alle gevolgen van dien voor jou. Hetzelfde geldt voor bookmakers, dus controleer starttijd en noteringen voordat je een weddenschap plaats.

De volgorde van het plaatsen van de weddenschappen

Wanneer je een surebet plaatst, moet je natuurlijk alle betrokken weddenschappen zo snel mogelijk plaatsen om te voorkomen dat noteringen gaan veranderen. Je doet dit door de pagina's van alle bookmakers te openen, de betting slips te creeeren en overal alvast de inzet in te voeren voordat je de weddenschappen bevestigt.

The volgorde van het plaatsen van weddenschappen is zeker niet onbelangrijk. Begin altijd met de weddenschappen die het minst waarschijnlijk volledig geaccepteerd worden. De hoogte van de inzet is hierbij een belangrijke factor.

Sommige bookmakers (en alle exchanges) laten zien welke inzet beschikbaar is voor het plaatsen van een weddenschap op de betting slip, of tenminste in het laatste stadium voordat de weddenschap bevestigd wordt. Veel andere bookmakers laten dit echt niet weten tot je daadwerkelijk bevestigt. Als gevolg hiervan kan het gebeuren dat je de ene weddenschap van de surebet geplaatst hebt, voordat je er achter komt dat je op de andere weddenschap maar de helft van de gewenste inzet kan plaatsen. In dit geval, zal je de resterende inzet bij de bookmaker moeten doen met de volgend hoogste notering, als dit al mogelijk is. Om dit te voorkomen, begin met de weddenschap te plaatsen bij de bookmaker waar het risico het grootst is dat je weddenschap niet (volledig) geaccepteerd wordt.

Voor weddenschappen die alleen maar betting exchanges combineren: begin met de weddenschap met het minste geld beschikbaar, aangezien de kans hier het grootst is dat de notering door anderen gewed wordt voordat jij dit doet.

Stortingen en opvragen

Transactiekosten kunnen in sommige gevallen een groot deel van je winsten doen verdwijnen.

Voorbeeld

Neem aan dat je in totaal € 1000 inzet op een surebet met een rendement van 1,5%. Als je drie bookmakers gebruikers, die allen 1% transactiekosten in rekening brengen voor creditcard stortingen en 2% voor opvragingen, zal je per saldo 1,52% verliezen als je stort voor en opvraagt na het plaatsen van de surebet:

 • Om € 1000 in de drie accounts te storten, kost jou, inclusief kosten, € 1010,10.
 • Door de winst van de surebet groeit jouw € 1000 tot € 1015.
 • Na deze € 1015 opgevraagd te hebben naar je bankrekening, hou je nog maar € 994,70 over. Oftewel eenm verlies van 1,52%.

Oftewel, je rendement is ongeveer gelijk aan het rendement van de surebet minus de som van de twee transactiekosten: 1,5% - 1% - 2% = -1,5%.

Kortom, als je stortingen en opvragingen doet, probeer dit zo goedkoop mogelijk te doen. Creditcards zijn vaak de duurste methode om mee te storten, terwijl online e-wallets als Moneybookers en Neteller veel goedkoper zijn. Maar let op, transactiekosten varieren sterk van bookmaker tot bookmaker.

Je denkt nu misschien dat het rendement van de surebet altijd hoger moet zijn dan de transactiekosten om winstgevend te zijn. Dit is niet het geval als je een meer verstandige transactie strategie volgt. Hiervoor heb je echter wel genoeg liquiditeit nodig.

Voorbeeld (aansluitend op het voorgaande voorbeeld):

 • Begin door € 10000 te storten, in plaats van € 1000. Hiervoor betaal je € 101 aan transactiekosten. Oftewel, je geeft € 10101 uit in totaal.
 • Nu plaats je een surebet van € 1000 met een rendement van 1,5%. Je genereert een winst van € 15 en je ziet je saldo bij een bookmaker stijgen en bij twee bookmakers dalen. Het totale saldo op je rekeningen stijgt naar € 10015.
 • De volgende dag doe je hetzelfde, en verdien je weer € 15. Opneuw zal een van je accounts in saldo stijgen, en twee anderen dalen. Het totaal is nu € 10030.
 • Vervolg dezelfde strategie de dagen hierna. Je zal alleen maar hoeven storten als een van je accounts op raakt. Dit is echter onwaarschijnlijk doordat de weddenschappen relatief klein zijn in verhouding tot de stortingen die je eerder gedaan hebt. De kans is hetzelfde als de kans op een geldstuk opgooien en tien keer achter elkaar uitkomen op munt. Normaal gesproken moet je door kunnen wedden zonder meer stortingen te hoeven doen.
 • Na vele weddenschappen is de saldo van alle accounts opgelopen tot € 11000.
 • Nu doe je een opvraging van € 1000, waarmee je totale saldo daalt tot € 10000. De kosten bedragen € 20. Je totale winst bedraagt nu, inclusief transactiekosten, € 1000 - € 101 - € 20 = € 879.
 • Terwijl je je winsten blijft vergroten door het plaatsen van surebets, kan je ook af en toe blijven opvragen. Vanaf nu is het slechtst de winst waarover je transactiekosten moet betalen. Voor elke € 1000 die je verdient, ben je € 20 aan kosten kwijt.
 • Belangrijke factor bij het bovenstaande is dat je genoeg liquiditeit hebt om nooit een opvraging te hoeven doen voor het saldo hoog genoeg is dat de opvraging er niet voor zorgt dat je later bij dezelfde bookmaker weer moet storten.
 • Om een en ander samen te vatten: vraag nooit geld op van een bookmaker waar je later misschien weer meer saldo nodig hebt. Hierdoor kan je ook winsten genereren met surebets die een veel lager rendement hebben dan de transactiekoste

Het gebruik van de surebet calculator

Voor optimaal gebruik van de surebet calculator, volghen hier een aantal adviezen:

 • Er wordt bij de surebet calculator van uit gegaan dat je gebruik maakt van de Europese wijze (decimaal) van noteringen. Dit is voor het gemak bij gebruik van de calculator. Er zullen fouten gemaakt wordenj als de surebet pagina in een andere wijze van notering gebruikt en probeert de calculator te gebruiken.
 • Er kunnen surebets getoond worden waar je geen gebruik van kan maken, omdat je geen rekening hebt bij een van de betrokken bookmakers. Ga naar My Bookmakers en verwijder deze bookmaker uit je lijst. De bookmaker zal verdwijnen uit alle tabellen, the surebet pagina en de surebet calculator.
 • Bij het bekijken van de surebet pagina, begin bovenaan. The bovenste surebet die voor jou beschikbaar is, kan door jou geplaatst worden of om wat voor reden dan ook genegeerd. Hoe dan ook, als je de surebet bekeken hebt, kan je deze verwijderen van de pagina door alle surebets weg te klikken die een of meer van de onderliggende weddenschappen gebruiken. Op deze manier zal de lijst met surebets die nog to-do zijn voor jou steeds korter worden. Hoe korter de lijst, hoe makkelijker te overzien. Gecombineerd met de true push-oplossing die surebets direct in je browser laat zien, betekent dit dat je zelf niet je eigen browser hoeft te verversen en dat je een erg efficient systeem van het ontdekken en plaatsen van surebets tot je beschikking hebt.
 • Bij een ideale surebet zijn de inzetten zo berekend dat de winst gelijk is, ongeacht de uitkomst van de wedstrijd. Vanuit praktisch oogpunt ronden we de inzetten af op hele cijfers. Dit betekent dat de winst per uitkomst licht verschillend kan zijn. Voor elke uitkomst, kan je je winst inchecken in het geval dit gebeurt.
 • The valuta van je winsten is identiek aan hetgeen jij koos voor je totate inzet.
 • NBelangrijk op te merk is dat voor lay weddenschappen, de inzet die je weergegeven wordt de inzet die je moet doen. Het is niet het risico dat je neemt. Dus, als je een inzet van € 200 layt tegen een notering van 5,00, is je risico 200 x (5-1) = € 800 . Om deze reden voegen de inzetten in een back-lay surebet niet toe aan het totale risico.
 • Als je weddenschappen plaatst bij betting exchanges, zal je vaak gelimiteerd zijn door de beschikbare inzet. Dit gebeurt ook met bookmakers die maar beperkt inzetten van bepaalde klanten accepteren. In dit geval, zet de inzet van de beperkte weddenschap vast tot het maximum om de rest van de inzetten te berekenen, inclusief het totale risico.
 • Je kan zelfs surebets berekenen wanneer de valuta van je accounts niet identiek zijn. We verversen elk uur de wisselkoersen op basis van de gegevens van de Europese Centrale Bank. De default valuta van al je rekeningen is overeenkomstig de valuta aangegeven door jou in de My Bookmakers-pagina, maar deze kan je ten allen tijde veranderen.
 • Je kan handmatig de commissie van de betting exchanges aanpassen in de calculator. De default commissie is gelijk aan welke door jou is ingevoerd in de My Bookmakers-pagina.
 • Je kan handmatig de noteringen aanpassen. Bijvoorbeeld in het geval dat de noteringen bij een betting exchange licht verschillen van degene die wij op dat moment nog laten zien op BetonValue. Voer de nieuwe notering in, druk op Reken uit, en zie de verwachte winst.
 • De caiculator staat je toe andere noteringen in te voeren dan de hoogst beschikbare. Selecteer simpelweg een andere bookmaker van de drop down lijst. Dit is handig bijvoorbeeld als:
  • Je geen rekening hebt (of voldoende saldo) bij de bookmaker waar de hoogste notering is, maar er is een tweede bookmaker met een bijna even hoge notering.
  • De noteringen bij de bookmaker met de hoogste notering zijn veranderd.
  • Noteringen zijn veranderd in BetonValue terwijl je in de calculator bezig bent. De noteringen in de surebet calculator blijven dan ongewijzigd.
 • Als je het boekhoudsysteem gebruikt, krijg je ook een link om je geplaatste weddenschappen automatisch in je administratie te registreren.